Ik ben een grote kaarsen fan! Zomer en winter branden er kaarsjes in onze woonkamer 's avonds. Ze zijn geweldig sfeerbrengers. Kaarsen zijn perfect geschikt om jouw interieur een aangename gloed én geur te geven.
Geurkaarsen beïnvloeden onbewust ook jouw gemoed... én ze zorgen voor een extra luxueuze touch in huis! Zeker als ze in een mooie houder zitten!
Het is wel jammer dat je soms de helft van jouw kaars ongebruikt moet weggooien omdat de randen niet mooi opbranden. Je wil van jouw kaarsen uiteraard zo lang mogelijk genieten, met deze 5 tips lukt het zeker en vast:
1. Zet jouw kaarsen niet in de tocht - Dit zorgt ervoor dat jouw kaars gelijkmatig opbrandt. Als de tocht van één kant komt, dan zal de kaars aan één kant gemakkelijker smelten. Als je toch merkt dat de kaars aan één kant erg aan het smelten is, draai ze dan om. Zorg er ook voor dat jouw kaars op een rechte ondergrond staat.
2. Brand jouw kaars lang genoeg - Probeer jij jouw favorieten (dure) geurkaars te 'sparen' door hem telkens maar even te laten branden? Laat dat nu net de belangrijkste reden zijn waardoor jouw kaars in een kuiltje brandt. Laat de kaars net zo lang branden tot de volledige bovenlaag gesmolten is. Als het kaarsvet niet helemaal tot de rand gesmolten is ontstaat er een kuiltje in het oppervlak en bij een volgend gebruik zal het kaarsvet maar tot de rand van dit kuiltje smelten en meer in de diepte opbranden.
3. Snijd hoge randen weg - Is er toch een gat in jouw kaars gebrand, snijd dan voorzichtig de opstaande randen weg wanneer deze hoger worden dan 1 cm.
4. Houd het wiekje kort - Het wiekje van een kaars hoort niet langer dan een centimeter te zijn. Is het wiekje langer? Knip hem dan voorzichtig af. Zorg dat er geen delen van de wiek in de was terecht komen. Door de wiek kort te houden, zal je kaars minder walmen. Steek de kaars bij voorkeur aan met een aansteker en niet met een lucifer. Kleine stukjes van de lucifer kunnen in de was vallen en omdat ze ontvlambaar zijn kunnen ze de kaars doen opflakkeren. Dit zorgt vaak voor een grote vlam en veel warmte. Jouw kaars zal hierdoor minder lang meegaan.
5. Zet kaarsen niet te dicht bij elkaar - Wanneer kaarsen te dicht bij elkaar staan, kan de warmte van de ene kaars de andere kaars laten smelten. Houd daarom voldoende afstand tussen verschillende kaarsen. Zet om dezelfde reden ook geen kaarsen naast de open haard, een verwarming of op een schouw.
Supertip: Draai jouw kaars enkele uren op z'n kop voor je deze gaat branden. Zo vloeien alle oliën naar het oppervlak en kan je optimaal van de geur genieten.
Je vindt in de shop de exclusieve geurkaarsen lijn van Victorian en Miracles by Annelien Coorevits!